Kontakt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Velkommen til Folkemøde på Gæsten 2022
 

Torsdag, fredag og lørdag:
9-11: Lækker morgenmad og spandevis af friskbrygget kaffe.
Kom og hyg jer i haven og planlæg dagen.

kl. 12-14: Frokost.
Gæstens gode frokost er klar i vores herlige omgivelser.
Serveres fra Grillhuset oppe i haven. Frokostbillet købes i den store udendørs bar.

Kl. 18-20.30: Kokkefar er klar ved grillen.

Nyd Gæstens legendariske aftensmad i en flot folkemøde version med eller uden kød.

Gæstens herlige udendørsbar har åbent fra kl. 9-24
Champagnebaren på den Røde Plads har åbent torsdag, fredag, lørdag kl. 17-24
Grillhytten har åbent til frokost og aften.

   
  PROGRAM PÅ GÆSTENS SCENE:
 

TORSDAG 16.6.:
Kl. 15: Det medmenneskelige møde. Hvordan skaber vi et ligeværdigt møde med mennesker, der er nye i Danmark?
Danmark er i fuld gang med at ændre sig. Verdens kriser leder til flere og flere nye mennesker, der bliver en del af vores lokalsamfund og vores liv. De bringer nye perspektiver, vaner og kulturer. Meget der kan berige vores liv i Danmark, men også udfordre det, vi kender til. De fleste mennesker der tidligere har været nye i Danmark, vil referere til det første ligeværdige og medmenneskelige møde som et afgørende omdrejningspunkt for deres liv i Danmark. Hør om disse øjeblikke og meget andet i denne inspirationssamtale, hvor vi samler på erfaringer og anbefalinger til hvordan lokalsamfund og kulturliv kan gøre en forskel for det medmenneskelige møde i Danmark. Måske kan det endda være inspiration til hvordan du i det hele taget kommer i ’social balance’ efter 2 år med corona isolation
Der er primært unge i panelet:
Dilruba der kom fra Afghanistan sidste sommer, og som nu er frivillige i Ungdommens Røde Kors. Maya som er dansk frivillig på Sjælsmark asylcenter.
Mazen Ismail, kunster og forfatter, oprindeligt fra Libanon. 
Ozlem Cekic, Brobyggerne.
Mohamed fra Syrien, som kom til Danmark alene og nu studerer til sosu-assistent i Vejle og er frivillig på Jelling asylcenter.
Der vil være performance fra Dilruba og Zahra fra Afghanistan

 
kl. 16: Sammen om en verden uden affald.
Mød miljøminister Lea Wermelin i en samtale om cirkulær økonomi, genbrug og forebyggelse af affald. Hvordan knækker vi affaldskurven – som fællesskab og individer? Hvordan skaber vi mere cirkulær økonomi lokalt? Udgangspunkt for samtalen er Danmarks visioner for fremtidens grønne samfund uden affald, mål om affaldsreduktion og mere genbrug. Desuden Bornholm som lokalsamfund under visionen ”Bornholm uden affald 2032”, og den rolle virksomheder med både lokal og global rækkevidde spiller i den grønne omstilling. Ud over ministeren deltager: Birgitte Krenk, Nestlé. Stig Nielsen, Espersen.
Jens Hjul-Nielsen, BOFA og Esben Norrbom, Raw Relations

kl. 17: Debattle og Freestyle rap.
Gå ikke klip af Ham Den Lange, Pelle og Fabeldyret i improviseret freestyle rap blandet med politisk debat om alverdens emner. 

kl. 20.30-22.30: Pharfar er DJ, vi mingler og spiller smarte.

   
 

FREDAG 17.6.:
kl. 12-12.45 Mads og A-holdet.
Mads Steffensen, Helle Thorning-Schmidt, Svend Brinkmann og Ida Auken.

kl. 12.45-13.30 Mads og A-holdet.
Mads Steffensen, Johanne Schmidt-Nielsen, Geeti Amiri og Nicolaj Kopernikus.

kl. 14: Festivaler som motor for udvikling.
Publikum elsker de danske festivaler, men festivalerne er mere end koncerter, camping og fadøl. For både festivalernes lokalmiljø og det samlede danske musikliv har festivalerne en enorm betydning. Flere af landets festivaler har med konkrete initiativer engageret sig i udviklingen af både det lokale og det nationale musikliv, men hvordan sikrer vi, at festivalerne også efter corona er engagerede i en bæredygtig udvikling af lokalmiljøer og musikliv?
Deltagere: Charlotte Broman Mølbæk, Kulturordfører for SF, Anders Wahrén programchef for Roskilde Festival og Mette Bossen Linnet, formand for Tønder Festival og medlem af byrådet i Tønder Kommune.

kl. 15: Festivaler, Fællesskab og frivillige.
Hver femte dansker deltager i landets festivaler. Hvert år sikrer mange tusind frivilliges engagement gode oplevelser for de mange gæster. To års aflysninger har dog udfordret de danske festivaler. Mange festivaler er økonomisk udfordrede, men også det frivillige engagement lider efter to års aflysninger. Hvad er udfordringerne lige nu og hvordan løses de?
Deltagere: Jan E. Jørgensen kulturordfører for Venstre, Henrik Ib Jørgensen Direktør for Muskelsvindfonden der står bag GRØN og Signe Lopdrup Direktør for Roskilde Festival.
 

kl. 16: Visioner for fremtidens arbejdsmarked i Kulturerhvervet.
Corona-krisen ramte det hjemlige musik- og kulturliv hårdt. Både musikere og de mange freelancere i branchen blev hårdt ramt af de mange aflysninger, men krisen skabte også opmærksomhed omkring andre udfordringer på området; de mange løse arbejdsforhold, skævvridninger imellem kulturarbejdere og andre medarbejdergrupper mv. 

Panelet drøfter hvordan fremtidens arbejdsmarked på musik- og kulturområdet bør indrettes og hvad der står i vejen for at nå det ønskede.

Deltagere: Sara Indrio, Forperson Dansk Artist Forbund, Lene Vive, Program- og udviklingschef for spillestedet VEGA, Michael Folmer Wessman Chefkonsu

kl. 18.30 GOSS spiller KONCERT

kl. 21: KATINKA BAND spiller KONCERT

   
  Lørdag 18.6.
kl. 12: BOSSE OG BRINKMANN.
Plan Børnefonden.

kl. 13-17: Hygge i haven


kl. 17: Debattle og Freestyle rap.
Gå ikke klip af Ham Den Lange, Pelle og Fabeldyret
i improviseret freestyle rap blandet med politisk debat om alverdens emner. 

kl. 20.30-22.30: DJ Steen-Rock
vender sine yndlings-singler, mens vi mingler, networker hårdt og spiller smarte i haven.
   
   
 
   
 

Se highlights fra tidligere folkemøder:

   
   
 
 
 
 
   
   
 
   
   
 
   
   
 
   
   
 
   
 
   
 
   
 
 
 
Velkommen til herlige eventyr på Gæstgiveren i Allinge